Марабу

МАРАБУ, адъютант (Leptop-tilus), паррандаест аз оилаи лайлакҳо. Қадаш 110—150. см, паҳноии болаш то 3 м. Пушташ сиёҳ ё ашҳабӣ. Марабуи африқоӣ шикамаш сафед. Дар гарданаш халтаи луч (ғайри Марабуи яванӣ) дорад. Се намуди Марабу маълум аст: африқоӣ — L. crumcniferus (дар тропикаи Африка), ҳиндустонӣ—L. dubius ва яванӣ — L. javanicus (дар Осиёи Ғapбy Шарқӣ). Марабуи ҳиндустонӣ ва африкоӣ дар дарахтҳои баланди шахҳои наздики ботлоқзор лона месозад ва 2—4-той тухм мегузорад. Баъди қариб 1 моҳ, ҷӯҷа мебарояд. Дар маҳалҳои аҳолинишин ҳар гуна партовҳоро мехӯрад ва аз ин ҷиҳат як навъ санитар аст. Марабуи яванӣ дар назди манзили одамон зиндагӣ мекунад.

Марабу
Расми Марабу

Дар борамон anvarj63

Инчунин кобед

safedaho

САФЕДАҲО

САФЕДАҲО, протеинҳо, моддаҳои органикии калонмолекулаи табииеро гӯинд, ки аз аминокислотаҳо таркиб ёфта дар сохту фаъолияти …